Results 1 to 2 of 2

Thread: Revs take a dive when temp hits 45

  1. #1
    Guest
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Harlow
    Posts
    62
    Rides
    0

    Revs take a dive when temp hits 45

    Car has been running perfectly since purchase year ago, just passed MOT, drove home, parked, perfect. Started it up a few hours later to pull into garage, pulled it in, handbrake on, put in neutral, loud click from rear of car, revs suddenly dropped and stall even though still on light open throttle, restarted, exact same thing, fires, starts, 30 seconds, loud click, revs drop and engine dies

    Since then not had issue, so running nistune in logging mode and noticed revs drop from 1100 to about 300 and then immediately pickup again as coolant temp hits 45, happens every time, can see it clearly in logs, no ECU error codes

    I guess its coming off the fast idle map as it warms up but hadn't expected such a violent drop in revs, is this normal? nothing has changed on the map since mapped by h-dev last year, and hadn't noticed this until now

    only other change was cat back on for the MOT and now staying on
    Last edited by sr20det1; 27-05-2021 at 13:36.

  2. #2
    Guest
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Harlow
    Posts
    62
    Rides
    0
    actually original issue happened again just now, same as last time, started it up to pull it into garage after earlier drive, loud click from rear of car, sounded like fuel pump area? then stall

    it has a walbro installed by previous owner, no ECU error codes

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •