Results 1 to 8 of 8

Thread: Issue with lambda and non lambda ecu.

  1. #1
    Guest nismo's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    East Anglia
    Posts
    1,134
    Rides
    0

    Issue with lambda and non lambda ecu.

    can somebody help.

    I have a uk Ca18det AUTO non lambda car, I have fitted an nistune ecu which was on a facelift lambda vehicle. When I start the car it runs for two seconds and then cuts out. My aem wideband reads 14.5. Is the ecu cutting out as there is no lambda signal?

    The car specification is identical to the nistune setup.

    Also is there a wiring difference between facelift models. Apart from the lambda.

    Thanks Chris.

  2. #2
    Guest R3K1355's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Yorkshire
    Posts
    12,024
    Rides
    0
    Shouldn't cut out due to the lambda.

    The ECU you've fitted is an Auto one?

  3. #3
    Guest nismo's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    East Anglia
    Posts
    1,134
    Rides
    0
    Quote Originally Posted by R3K1355 View Post
    Shouldn't cut out due to the lambda.

    The ECU you've fitted is an Auto one?
    No I think it’s a manual one. Could that be my issue.

  4. #4
    Guest nismo's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    East Anglia
    Posts
    1,134
    Rides
    0
    I have done the manual conversion on the car.

  5. #5
    Guest R3K1355's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Yorkshire
    Posts
    12,024
    Rides
    0
    So you have a manual or an Auto car now?? An auto car thats been manual converted?
    Isn't there a small amount of wiring needs to be done with the conversion?

    When the car starts and cuts out does it kinda splutter and die or just immediately stop?
    Have you checked fuel pump voltage and stuff??

    Pulled ECU fault codes?

  6. #6
    Guest nismo's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    East Anglia
    Posts
    1,134
    Rides
    0
    Car was an auto which I converted to manual. Runs ok on original ecu. Fitted nistune ecu will not run for more than a couple off seconds. I will check fuel pressure. Thanks.

  7. #7
    Guest R3K1355's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Yorkshire
    Posts
    12,024
    Rides
    0
    No dodgy old alarm/immobiliser that could be causing issues as well? or a turbo timer thats got screwed up.

  8. #8
    Guest nismo's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    East Anglia
    Posts
    1,134
    Rides
    0
    No nothing like that. When I swapped the ecu for the old one it worked fine.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •