Results 1 to 13 of 13

Thread: Turns over but won't start

  1. #1
    Guest
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Dunstable, Bedfordshire
    Posts
    49
    Rides
    0

    Turns over but won't start

    Resolved, flooded with fuel
    Last edited by aston13; 09-03-2014 at 16:40.

  2. #2
    Home Counties Rep LED sandwich's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Harpenden
    Posts
    6,902
    Rides
    0
    hi mate try turning it over with the fuel pump fuse out, the ca likes to flood itself and not start
    Quote Originally Posted by TheBigShow View Post
    Reach arounds are more my thing, I don't like the taste...

  3. #3
    Member JCD's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Belgium
    Posts
    1,440
    Rides
    0
    Is there an immobiliser ?
    S13 "Evil Edition"

    Link to my supercharger project

    The amateur is a fool. Ignorant that something is impossible, he will succeed realizing it.
    -Paul Godley 2ZE

  4. #4
    Guest
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Dunstable, Bedfordshire
    Posts
    49
    Rides
    0
    No immobiliser, but thanks sandwich, it's fixed now. It was flooded out and the TPS is dodgy.

    Edit: Also does anyone know where I can buy a new oem tps from the uk online? camskill sells one for 40 but its for automatics only, I need a manual one and can only find ones from japanese sites..
    Last edited by aston13; 27-12-2013 at 14:07.

  5. #5
    Member JCD's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Belgium
    Posts
    1,440
    Rides
    0
    You can use the TPS from an automatic straight away without any modification.
    It might be a bit more expensive that's all.
    S13 "Evil Edition"

    Link to my supercharger project

    The amateur is a fool. Ignorant that something is impossible, he will succeed realizing it.
    -Paul Godley 2ZE

  6. #6
    Guest
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Dunstable, Bedfordshire
    Posts
    49
    Rides
    0
    http://www.camskill.co.uk/m20b0s2017...c_Transmission this one?

    Was a bit hesitant to buy it as they stated in caps lock auto only

  7. #7
    Member JCD's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Belgium
    Posts
    1,440
    Rides
    0
    Quote Originally Posted by aston13 View Post
    http://www.camskill.co.uk/m20b0s2017...c_Transmission this one?

    Was a bit hesitant to buy it as they stated in caps lock auto only
    Yep.
    It has a bit inside that you don't need -the full throttle switch- but it's not wired in your engine harness so it won't do no harm.
    S13 "Evil Edition"

    Link to my supercharger project

    The amateur is a fool. Ignorant that something is impossible, he will succeed realizing it.
    -Paul Godley 2ZE

  8. #8
    Guest
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Dunstable, Bedfordshire
    Posts
    49
    Rides
    0
    ok thanks

  9. #9
    Guest
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Burton on Trent
    Posts
    11,195
    Rides
    0
    If you want to find a use for the full throttle switch. Fit NOS.

  10. #10
    Can't tell the difference cleanhands's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Worksop
    Posts
    2,913
    Rides
    0
    How do you mean the TPS is dodgy?

    I was having trouble with mine, once it was warm it wouldn't idle below 1600RPM. Tried absolutely everything, temp sensor, ECU. Resistors to trick the ECU etc. Turns out the TPS was slightly rotated on it's mount causing it to be preloaded.

  11. #11
    Guest
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Cardiff
    Posts
    5,041
    Rides
    0
    Remove the cam angle sensor. Mine wouldn't start and when I removed the CAS the spindle had snapped on it

  12. #12
    Member JCD's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Belgium
    Posts
    1,440
    Rides
    0
    Quote Originally Posted by skyshack View Post
    If you want to find a use for the full throttle switch. Fit NOS.


    Quote Originally Posted by cleanhands View Post
    How do you mean the TPS is dodgy?
    Yes, good question.
    I haven't seen a single broken TPS sensor yet.
    How did you diagnose the sensor?
    Is it the potmeter part or the idle switch part that is bad?
    S13 "Evil Edition"

    Link to my supercharger project

    The amateur is a fool. Ignorant that something is impossible, he will succeed realizing it.
    -Paul Godley 2ZE

  13. #13
    Can't tell the difference cleanhands's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Worksop
    Posts
    2,913
    Rides
    0
    Should have added, I've got 4, all work perfectly well.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •