Results 1 to 9 of 9

Thread: S14 heater blower only working on position 4

  1. #1
    Guest
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    kent
    Posts
    21
    Rides
    0

    S14 heater blower only working on position 4

    As title really, 1995 S14, the interior heater only works when on position 4. Do they have a separate rheostat or is in all in the a.c panel which could cause this problem?
    Cheers

  2. #2
    Guest mmarques's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Banbury, Oxfordshire
    Posts
    1,710
    Rides
    0
    Common fault.... Heater resistor card. Have a search, lots of threads about it. It's located under the glove box.

  3. #3
    Guest
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Longfield, Kent
    Posts
    1,366
    Rides
    0
    http://matt.wild.tripod.com/resistor.htm
    Very common problem with them, either try and repair or replace with a new/second hand card

  4. #4
    Guest
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    kent
    Posts
    21
    Rides
    0
    Excellent, thank you so much for the link Mike41288!!

  5. #5
    Guest ChunkyTits's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Loughborough
    Posts
    1,098
    Rides
    0
    Thanks for the link Mike, that's really useful. Mine has randomly stopped working on 1-3 and only works on #4 so i'll pop the card out tonight and have a look.

  6. #6
    Guest ANDY black s13's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    erith kent england
    Posts
    6,350
    Rides
    0
    It's not easily repaired as the resistor that dies needs removing from the card,or bypassing somehow
    ,and the tracks melt when trying to re-solder another resistor onto the card,I gave up trying to repair one
    It may work if it is a dry joint like the link suggests,but I found they corrode like crazy and ruin the board anyway
    that link is from 2003 afaik
    I have a good working tested spare card for 20 delivered,
    55 + vat from nissans and 2 month order time someone mentioned on here recently
    Last edited by ANDY black s13; 30-03-2015 at 14:09.

  7. #7
    Guest
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Glasgow
    Posts
    493
    Rides
    0
    I was able to repair old by soldering it, another I couldn't. I ended up melting the board trying to make a connection... I think I paid roughly €60 for the card from Nissan. They were able to get it in within a few days though.

  8. #8
    Guest ChunkyTits's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Loughborough
    Posts
    1,098
    Rides
    0
    Popped mine out last night, couldn't see anything obviously wrong with it so I guess the resister is knackered.

    Picking up a known good spare tomorrow. If that one fails i'll probably just purchase a brand new one from a K11 micra for 20.

  9. #9
    Guest
    Join Date
    May 2013
    Location
    Cork
    Posts
    23
    Rides
    0
    Replaced mine with one from a micra fits and works perfect since

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •