Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 42

Thread: performance problem stage3

  1. #1
    Guest
    Join Date
    May 2008
    Location
    Cottbus - Germany
    Posts
    38
    Rides
    0

    performance problem stage3

    hello,
    im from germany, so excuse my bad english.
    I was on Friday on a dynamometer.
    My Sx has a complete stage 3 setup. the result of the dyno was very disappointing. At 1,4bar it makes 261hp , at 1,5bar 235hp and on 1bar only 180hp. The performance curves looked like shit and starting from 4000rpm go only up and down. The guy from the dyno says, that the engine dont get enough fuel. I have checked the ignition timing and its on 15.
    I have not yet a air fuel gauge, but I am already looking for some.
    It would be really fine, if someone could help me. Thank you

    Setup:
    - engine new
    - GT2560R
    - z32lmm
    - 444cc
    - Walbro
    - 2,5" elbow and DP ; 3" 100 cells catalytic converter; 2,25" Fujitsubo
    - Volvo Fmic





    regards,
    HannesCB
    Last edited by HannesCB; 01-02-2009 at 17:24.

  2. #2
    Member R3K1355's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Yorkshire
    Posts
    11,862
    Rides
    0
    Have you checked fuel pressure?
    Are the injectors new or used? Have you had them cleaned and flow tested?

    What about the fuel filter?
    A Z32 one is bigger so is a good upgrade if you want to flow more fuel.

  3. #3
    Guest xR33's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Fareham
    Posts
    8,285
    Rides
    0
    Is it a Horsham stage 3 chip you're using?

  4. #4
    Guest TrIcK^'s Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Coventry
    Posts
    4,894
    Rides
    0
    Could be wrong but is that a t25?

  5. #5
    Guest
    Join Date
    May 2008
    Location
    Cottbus - Germany
    Posts
    38
    Rides
    0
    i dont know how i can check the fuel pressure when i drive? I dont believe this is a horsham chip. The turbo also called gt28r.
    regards hannes

  6. #6
    Member R3K1355's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Yorkshire
    Posts
    11,862
    Rides
    0
    You'll need a fuel pressure gauge to check on it, what ignition/fuel map are you running on your engine?

    A Horsham Stage 3 chip is pretty much written for your spec

  7. #7
    Guest
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Germany
    Posts
    274
    Rides
    0
    Hello, I am a friend of Hannes. This is a copy of Horsham stage3 chip. We think it could be a bad copy!
    Could the original fuel pressure regulator is broken and something really?
    He drives a Nissan original fuel filter. It should be enough i think!

    Thanks for your help!

    Greetings from Germany!

  8. #8
    Guest igoman's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Portugal
    Posts
    360
    Rides
    0
    You may try using the 300zx fuel filter, and if the original fuel pressure regulator isn't 100% you should notice some strugles at some rpm's when driving... i supose you have one uprated air filter! you should have around 260hp at least at 1.2 bar with a T28r...

  9. #9
    Banned
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    France -Toulouse
    Posts
    2,351
    Rides
    0
    Quote Originally Posted by ludi View Post
    Hello, I am a friend of Hannes. This is a copy of Horsham stage3 chip. We think it could be a bad copy!
    Could the original fuel pressure regulator is broken and something really?
    He drives a Nissan original fuel filter. It should be enough i think!

    Thanks for your help!

    Greetings from Germany!
    there is nothing such as a "bad copy" ... it works, or it does not. You cant make a bad copy of something digital, let alone an EPROM which always makes a checksum test.

    you may have a fake walbro, there are a lot. If you got it from ebay, 9 chances out of 10 it is a fake one. They fail quite fast.

  10. #10
    Guest
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    england
    Posts
    217
    Rides
    0
    i expect its fuel pressure, you need an induction filter nissan 1 is crap and wont help matters, and buy a real chip from horsham then you will know its not that you said a copy but you dont know its a copy of a real horsham chip,which is very naughty anyway use the real deal then you know its good.

    and make sure the fuel pump works ok.

  11. #11
    Guest
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    515
    Rides
    0
    Isn't GT28R a GT2860R? That would mean that you have a smaler turbo than a GT28R

  12. #12
    Guest
    Join Date
    May 2008
    Location
    Cottbus - Germany
    Posts
    38
    Rides
    0
    I have this turbo:
    http://www.turbobygarrett.com/turbob...R_466541_4.htm
    i would look for a fuel pressure gauge! And i get an Innovate Wideband LM-1 in a few days, so i can check die air fuel ratio.
    Any Ideas how i can check the walbro?
    Ludi get an eprom in a few days with original image of horham stage3 chip. So we can check, whether the chip is okay.

    I need an induction filter ?

  13. #13
    Guest
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    england
    Posts
    217
    Rides
    0
    yes you need a big induction filter get an apex mushroom there cool and do the job

  14. #14
    Guest TrIcK^'s Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Coventry
    Posts
    4,894
    Rides
    0
    Quote Originally Posted by HannesCB View Post
    I have this turbo:
    http://www.turbobygarrett.com/turbob...R_466541_4.htm
    i would look for a fuel pressure gauge! And i get an Innovate Wideband LM-1 in a few days, so i can check die air fuel ratio.
    Any Ideas how i can check the walbro?
    Ludi get an eprom in a few days with original image of horham stage3 chip. So we can check, whether the chip is okay.

    I need an induction filter ?
    Im sure thats a T25? This is a T28 http://www.turbobygarrett.com/turbob...R_707160_5.htm and if I am right, your turbo is too small anyway.

  15. #15
    Guest TM_S13's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Portugal
    Posts
    2,849
    Rides
    0
    If I'm not mistaken the GT2560R is the also known as being the T28R ...

  16. #16
    Guest TrIcK^'s Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Coventry
    Posts
    4,894
    Rides
    0
    Quote Originally Posted by TM_S13 View Post
    If I'm not mistaken the GT2560R is the also known as being the T28R ...
    So still the wrong one? we need some turbo buff to come and have a look for the lad.

  17. #17
    Guest TM_S13's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Portugal
    Posts
    2,849
    Rides
    0
    the t28r will do fine on a stg3 h-dev chip... a bit of overfuelling I guess, but it will do fine.

  18. #18
    Guest
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    under my car
    Posts
    1,643
    Rides
    0
    have you checked for air leaks.
    isnt the exhaust a bit small for that power i thought 2.5-3 inch exhaust for that power.
    maybe pm jz at HD and send him your spec and he mite be abel to shed some light on the situation.

  19. #19
    Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Chelmsford,Essex
    Posts
    24,128
    Rides
    0
    Just to put one aspect of this thread to bed...

    GT2560R is the proper name that Garrett use for what we on this forum usually call a GT28R.

    It is not the same turbo as fitted to a standard S13 - what we call a T25.

    It is a rollerbearing turbo similar to a T28 but with better spooling characteristics.

    It's a shame the graph doesn't show AFRs but if the dyno man says its running lean at the top end that suggests fuel pump, fuel filter or possibly knackered injectors...maybe.

    How confident are you in the parts that supply fuel ?

    Silly question but what colour are your injectors ?

  20. #20
    Guest
    Join Date
    May 2008
    Location
    Cottbus - Germany
    Posts
    38
    Rides
    0
    who is jz at HD ? sorry i dont unterstand.
    the injectors was yellow. I dont have check them! The changed parts in the fuel supply are the injectors and the walbro.
    In the next days i get an innovate wideband lm-1. I will install and then i can tell more about the air fuel mix. Then i possibly want to buy some SARD fuel pressure regulator and maybe an fuel pressure gauge. There are any cheaper fuel pressure regulators,that nevertheless good ?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •